Chocolate chip cookies
INGREDIENSER:
15 cookies
- 200 g vetemjöl (3,3 dl)
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 115 g rumstempererat smör
- 90 g strösocker (1 dl)
- 100 g farinsocker (1,25 dl)
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 200 g chokladknappar
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
- Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.
- Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljpulver tills det blir krämigt.
- Rör ner ägget och till sist mjölet.
- Blanda ner chokladknapparna, spara några att trycka ner på kakorna.
- Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåt. Ca 15 kakor ska det bli.
- Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Strö över lite flingsalt. Låt dem svalna på plåten.
Rekommenderade produkter: