Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som man fullkomligt älskar. Detta receptet är med extra mycket choklad och kakorna är toppade med flingsalt, mums.

INGREDIENSER:

15 cookies

  • 200 g vetemjöl (3,3 dl)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 115 g rumstempererat smör
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 100 g farinsocker (1,25 dl)
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g chokladknappar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

  2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

  3. Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljpulver tills det blir krämigt.

  4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

  5. Blanda ner chokladknapparna, spara några att trycka ner på kakorna.

  6. Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåt. Ca 15 kakor ska det bli.

  7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Strö över lite flingsalt. Låt dem svalna på plåten.

Rekommenderade produkter:

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN

Publicerad 2. september, 2021 i Recept