Recept på focaccia, bakad i pizzaugn.
Det är inte bara pizza som kan bakas i pizzaugnen – en tunn focaccia blir också strålande! Servera med en god hemmagjord aioli, tillsammans med tapas eller som en sandwich som i detta recept.
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg alla ingredienser utom saltet i ProBakers bakskål och knåda ihop på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 2 minuter. Täck skålen med folie eller en handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca. 1 timme.
- Lägg degen i en liten ugnsfast form som är smord med olivolja. Lägg lite olja på händerna och krama ut degen i formen. Täck formen med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek.
- Värm pizzaugnen i minst 15 minuter så att pizzastenen blir ordentligt varm. Ha rikligt med durumvete på bänken och rulla in degen i mjölet. Häll olja över degen och gör små hål i degen med fingrarna. Stick ner färsk rosmarin och oliver i degen.
- Lägg pizzaspaden under degen och lyft in i ugnen. Sänk värmen till medel/låg och grädda i 1 minut eller mindre. Ta ut focaccia ur ugnen, vrid den 180 grader med pizzaspaden och sätt tillbaka brödet i ugnen. Fortsätt att vända focaccian regelbundet under gräddningstiden. Grädda tills brödet är gyllene och ger ett ihåligt ljud när du knackar på det. Låt svalna på galler.
Så här gör du kycklingsandwich:
- Skär focaccian i bitar och servera som sandwich.
- Stek kycklingbrösten i smör och olivolja på hög värme på båda sidor i ett par minuter, sänk sedan till medelvärme tills kycklingbrösten är genomstekta. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Stek baconet knaprigt, skär kycklingbrösten i skivor och gör en macka med kyckling, bacon, aioli, avokado och sallad.
Hoppas det smakar! 🙂
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
PROBAKER KÖKSMASKIN
PIZZAUGN 13″
PIZZAUGN 16″