FRASIGA VÅFFLOR SMAKSATTA MED SAFFRAN, SERVERA MED VALFRIA TILLBEHÖR ELLER ÄT DOM SOM DOM ÄR.

Recept och bild Fredrika Hartzell

INGREDIENSER:

Cirka 8 våfflor

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 2 dl kallt bubbelvatten
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk strösocker
  • En nypa salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Bryn smöret i en kastrull och låt svalna (går även bra att smälta som vanligt).
  2. Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner mjölken för hand. Tillsätt sedan bubbelvatten under vispning, tills smeten är klumpfri.
  3. Mortla saffran med socker och vänd ner i smeten.
  4. Vispa till sist ner smöret.
  5. Låt smeten vila i några minuter och värm under tiden upp våffeljärnet.
  6. Pensla järnet med lite smör och börja grädda.
  7. Servera direkt med det du tycker bäst om! Här serverade vi med blåbär och lättvispad grädde.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

HEARTS 23 VÅFFELJÄRN

EGO 1,5L PRODURE PRO KASTRULL