FRASIGA VÅFFLOR SMAKSATTA MED SAFFRAN, SERVERA MED VALFRIA TILLBEHÖR ELLER ÄT DOM SOM DOM ÄR.
FRASIGA SAFFRANSVÅFFLOR
INGREDIENSER:
Cirka 8 våfflor
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 125 g smör
- 2 dl kallt bubbelvatten
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 g saffran
- 1 msk strösocker
- En nypa salt
GÖR SÅ HÄR:
- Bryn smöret i en kastrull och låt svalna (går även bra att smälta som vanligt).
- Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner mjölken för hand. Tillsätt sedan bubbelvatten under vispning, tills smeten är klumpfri.
- Mortla saffran med socker och vänd ner i smeten.
- Vispa till sist ner smöret.
- Låt smeten vila i några minuter och värm under tiden upp våffeljärnet.
- Pensla järnet med lite smör och börja grädda.
- Servera direkt med det du tycker bäst om! Här serverade vi med blåbär och lättvispad grädde.
REKOMMENDERADE PRODUKTER