Gazpacho
INGREDIENSER:
- 1 gurka
- 150 g körsbärstomater
- 2 röda paprikor
- 1 lime
- 1/2 chili
- 1 kinesisk vitlök
- 1 stjälk selleri
- 2 vårlökar
- 2-4 msk olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 3 dl vatten
- Salt peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skär grönsaker i grova klyftor.
- Ha först vatten i blendern.
- Lägg sedan hälften av grönsakerna i blendern och kör på medelhög effekt till önskad konsistens.
- Ta i resten av grönsakerna och kör på medeleffekt.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Förvara den kall i 2-3 timmar innan servering, sedan sätter smakerna sig.
Tips! Det är viktigt att ta i vätskan först i blendern. Då är det lättare för motorn.
Rekommenderade produkter: