LÄSKANDE, FRÄSCH OCH GOD GURKSORBET MED SMAK AV BASILIKA – PERFEKT ATT SVALKA SIG MED UNDER VARMA SOMMARDAGAR! Recept & bild Mikaela Lundqvist
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp mjölk, socker, glukos och limejuice i en kastrull och låt ljuda en stund. Det kan se ut som att detta kommer att skära sig men det löser sig sen när man ska mixa. Ställ åt sidan och låt svalna lite innan du lägger i gelatinbladen och mixa samman till en slät vätska.
- Mixa ihop gurkan, babyspenat, basilika, mynta ( vi körde i en centrifug men går även att mixa och sila av)
- Mixa ihop med den första vätskan och kör sedan allt i glassmaskinen.
REKOMMENDERADE PRODUKTER
VANILLA 2.5 GLASSMASKIN
SQUEEZY BIG JUICECENTRIFUG
EGO 1,5L PRODURE PRO KASTRULL