GÖR SÅ HÄR:
- Värm mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull tills det ryker.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tillsammans och vispa i lite och lite av den varma mjölken.
- Häll tillbaka i kastrullen och rör ner kaffe, kakao och 150 g choklad. Värm under omrörning på medelvärme i 8-10 minuter tills det tjocknar. Det får inte koka. Häll det i en skål, täck med plastfolie och låt svalna i kylen.
- Kör glass-smeten till glass i en glassmaskin och lägg i hackad choklad mot slutet av frysningsprocessen.
- Förvara glassen i en frystålig burk eller skål och ställ in i frysen i minst 3 timmar innan servering.
- Lägg glassen i ett värmetåligt glas, en kopp eller en skål. Häll på varmt och starkt bryggt kaffe och njut direkt.
Rekommenderade produkter
EGO 3,5L PRODURE PRO
SVART PRECISION KAFFEBRYGGARE
VANILLA GLASSMASKIN