Mintglass med krossad choklad
INGREDIENSER:
- 5 dl grädde
- 2,5 dl mjölk
- 3 äggulor
- 150 g socker
- 60 g myntablad
- 1/4 tsk salt
- 1 dl hackad choklad
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg grädde och mjölk i en kastrull. Värm försiktigt upp till kokpunkten. Dra kastrullen åt sidan och ha i myntablad. Låt det dra i ca. 60 minuter.
- Sila mintmjölken och släng de myntablad som finns kvar i silen.
- Sätt mintmjölken över värmen igen och värm upp den försiktigt. Låt inte mjölken koka.
- Blanda äggulor, socker och salt i en skål.
- Rör ner den varma mintmjölken i äggblandningen.
- Häll tillbaka allt i kastrullen. Sätt medelvärme på plattan och rör om tills den tjocknar. Se till att det inte kokar.
- Sila hela blandningen och låt den svalna innan du häller i den i glassmaskinen.
- Häll glass-smeten i glassbehållaren och starta glassmaskinen. Efter ca. 1 timme är glassen klar och redo att serveras.
- Servera gärna med en god kopp kaffe.
Rekommenderade produkter: