Ingredienser

Glass:

  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g socker
  • 5 ägg-gulor
  • salt

Valnötskrokant:

  • 100 g valnötter
  • 100 g socker

Såhär gör du:

Salt Karamellglass

  1. Smält sockret till karamellen i en kastrull, rör ordentligt och var noga med att det inte bränns.
  2. När den har blivit till karamell, tillsätt lite grädde i taget under omrörning så att det blandas ordentligt.
  3. Tillsätt sedan mjölken och koka upp den.
  4. Rör ihop äggulorna i en skål, tillsätt mjölk- och gräddblandningen i en stadig ström under omrörning.
  5. Häll smeten tillbaka i kastrullen och värm under omrörning med en träsked tills den blir tjockare i konsistensen som en vaniljsås.
  6. Smaka av med lite salt i smeten för att få den salta karamellsmaken som är så god.
  7. Häll blandningen i glassmaskinen
  8. Låt glassmaskinen arbeta till glassen har fått önskad konsistens.

Valnötskrokant

Smält sockret till karamellen för att göra valnötskrokant. När de är gyllene och fina, vänd valnötterna smeta ut på en bakplåt med bakpapper på. När det har svalnat, hackas upp den i grova bitar och strö sedan över glassen under serveringen.

Tips

Om du älskar krokant kan du dubblera mängden och hälla i hälften av bladningen direkt i glassen när glassen är halvfärdig. Strö sedan resterande mängd över glassen som garnering.

Rekommenderad produkt

Vanilje ICM-C15 Best i test