GLASSTÅRTA ÄR PERFEKT TILL FEST EFTERSOM DEN KAN GÖRAS MÅNGA DAGAR I FÖRVÄG OCH LÄMNAS I FRYSEN FRAM TILL FEST. DENNA TÅRTA HAR EN MÖRK OREOBOTTEN, KRÄMIG OCH FANTASTISK GLASS MED SMAK AV KAFFE, TOPPAD MED MJUK OCH KRÄMIG GRÄDDE MED CHOKLAD OCH KAFFESÅS. KAN DET BLI BÄTTRE?
GLASSTÅRTA MED KAFFE
INGREDIENSER:
Tårtbotten:
- 300 g oreokex
- 100 g smör
Kaffeglass
- 4,5 dl vispgrädde
- 260 g söt kondenserad mjölk
- 0,5 dl starkt bryggkaffe
Kaffeganache/sås:
- 200 g mörk choklad
- 0,5 dl starkt bryggkaffe
- 1 dl vispgrädde
Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk socker
GÖR SÅ HÄR:
Tårtbotten:
- Smörj en springform på 20-22 cm. Och ha bakplåtspapper i botten av formen. Klipp en lång remsa av bakplåtspapper och linda runt kanten på formen.
- Smält smöret.
- Krossa kexen i en blender eller med en mortel. Häll smulorna i en skål och rör ner smöret. Häll i kakformen och tryck lätt i formen. Ställ in i kylen.
Kaffeglass:
- Häll ner vispgrädde och kondenserad mjölk i en bunke och vispa ihop till en fast kräm.
- Vänd till sist i kaffet och häll över kexbotten i springformen.
- Täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 6 timmar tills den är helt frusen.
Kaffeganache/sås:
- Hacka chokladen grovt.
- Värm grädde och kaffe tills det ryker, ta av från värmen och lägg i chokladen. Låt stå några minuter innan du rör om tills all choklad har smält. Kyl till rumstemperatur.
Garnering:
- Ta av springformen och bakplåtspappret från glastårtan. Lägg kakan på ett tårtfat.
- Vispa grädde och socker till en fast kräm.
- Häll i chokladsåsen och vänd försiktigt runt några gånger tills grädden marmorerats av såsen. Lägg på kakan. Servera omedelbart.
REKOMMENDERADE PRODUKTER: