Gör läckra, hälsosamma hemlagade granolabars. Perfekt att ta med dig på utflykten eller äta innan eller efter träning. För detta recept behöver du en kraftfull blender eftersom smeten är relativt tjock.
INGREDIENSER
2 dl dadlar utan kärnor
0,5 dl akaciahonung eller agavesirap
1 dl jordnöts- eller mandelsmör
1 tsk vaniljextrakt
½ tsk kanel
4 dl havregryn
2 dl kokos
1 nypa flingsalt
1 msk chiafrön
50 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
Lägg dadlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå tills vattnet har svalnat.
Häll av vattnet och lägg dadlar, honung, jordnötssmör och vaniljextrakt i en blender.
Kör igång smoothie-programmet och mixa tills du får en slät konsistens.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll dadelblandningen över. Vänd om tills allt är väl blandat och lägg i en form med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt och pressa ner.
Låt svalna tills det stelnat.
Skär i stänger.
Smält chokladen över ett vattenbad och häll chokladen över granolabarsen.