Granolabars
INGREDIENSER
- 2 dl dadlar utan kärnor
- 0,5 dl akaciahonung eller agavesirap
- 1 dl jordnöts- eller mandelsmör
- 1 tsk vaniljextrakt
- ½ tsk kanel
- 4 dl havregryn
- 2 dl kokos
- 1 nypa flingsalt
- 1 msk chiafrön
- 50 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg dadlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå tills vattnet har svalnat.
- Häll av vattnet och lägg dadlar, honung, jordnötssmör och vaniljextrakt i en blender.
- Kör igång smoothie-programmet och mixa tills du får en slät konsistens.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll dadelblandningen över. Vänd om tills allt är väl blandat och lägg i en form med bakplåtspapper.
- Fördela smeten jämnt och pressa ner.
- Låt svalna tills det stelnat.
- Skär i stänger.
- Smält chokladen över ett vattenbad och häll chokladen över granolabarsen.
- Låt stå tills chokladen har stelnat.
- Klart och redo att serveras!