Briochebullar med hallonkräm
INGREDIENSER
Briochedeg
- 100 g kall mjölk (1 dl)
- 165 g ägg (3)
- 45 g socker (0,5 dl)
- 15 g jäst
- 420 g vetemjöl (7 dl)
- 8 g salt (drygt 1 tsk)
- 200 g kallt smör
- 1 ägg till pensling
- 1 dl pärsocker till dekoration
Hallonkräm
- 150 g frusna hallon
- 2 äggulor
- 1 litet ägg
- 30 gram strösocker (0,3 dl)
- 50 gram mjukt smör
GÖR SÅ HÄR:
Briochedeg
- Rör samman mjölk, ägg, socker, jäst och mjöl i bunken till en köksmaskin. Kör på låg hastighet i ca 10 minuter.
- Tillsätt saltet och sedan smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 5 minuter till.
- Lägg degen i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.
- Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 15 lika stora bitar, 60 gram styck. Rulla varje degbit till en boll. Lägg dem på plåtar och låt dem jäsa under duk i 2 timmar.
- Gör en grop i varje bulle, jag använde en mortel. Pensla runt om hålet med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Fyll groparna med hallonkrämen. Grädda i 9-10 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).
Hallonkräm
- Koka upp hallonen och sila av kärnorna så att du bara får slät puré kvar.
- Lägg hallonpurén, äggulor, ägg och socker in bunke över ett vattenbad. Värm under omrörning tills det tjocknar, vid ca 84 grader.
- Rör ner smöret och låt krämen bli kall i kylen över natten.