Recept på sammetslen chokladmousse med Halloween-pynt.

Sammetslen chokladmousse med en helt perfekt chokladsmak. Dessa passar lika bra till Halloween som till nyårsdesserten. Dekorationen får avgöra.

INGREDIENSER:

4-6 portioner

Chokladmousse

  • 2 gelatinplattor
  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk bakchoklad
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde

Dekoration

  • 5 oreokakor
  • Några ätbara blommor eller godis
  • Chokladkakor för gravstenar
  • Lite smält mörk choklad till text på gravstenar, ca. 50 g.

GÖR SÅ HÄR:

Chokladmousse

  • Lägg gelatinet i rikligt med kallt vatten. Finhacka mjölkchokladen och mörk choklad och lägg i en skål. Strö över flingsalt.

  • Värm mjölk och socker tills mjölken ryker. Ta kastrullen från värmen, ta bort gelatinbladen från vattnet och krama ur vattnet ur dem. Tillsätt mjölken och rör tills gelatinet är helt upplöst. Häll den fortfarande rykande heta mjölken över chokladen. Låt stå ett par minuter innan du rör om tills all choklad har smält in i mjölken. Kyl till rumstemperatur.

  • Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp eller Probaker. Och vänd ner grädden i den smälta chokladen. Häll upp chokladmoussen i serveringsglas.

  • Ställ in i kylen i minst 1 timme tills chokladmoussen stelnat.

Dekoration

Krossa oreokakor i en matberedare eller med en kavel till ätbar ”jord”. Skriv gärna med smält mörk choklad på chokladkexet och låt stå i kylen tills chokladen stelnat.


Stick ner ett litet kex i varje mousse så att du får små gravstenar. Strö lite Oreo ”jord” framför varje gravsten och dekorera med några ätbara blommor eller godsaker.


Happy Halloween!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

SMOOTH MIX ELVISP

ESSENTIAL MATBEREDARE

PROBAKER KÖKSMASKIN

 

Publicerad 30. oktober, 2023 i Recept