HILDA KIRKHOFFS FAVORITVÅFFLOR (TIDIGARE VINNARE AV HELA SVERIGES BAKAR). SERVERAS MED HALLONGRÄDDE OCH LIMESOCKER. MUMS 🙂
HILDAS FRASIGA VÅFFLOR
INGREDIENSER:
8-10 stora våfflor
- 200 g smör, smält
- 5 dl vatten, kallt
- 4 dl mjölk
- 7 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk salt
Hallongrädde
- 3 dl grädde
- 1 dl hallonsylt
Limesocker
- 1/2 dl strösocker
- 1 lime
Dekoration
- Färska bär och örter
GÖR SÅ HÄR:
- Smält smöret och låt svalna.
- Mät upp alla ingredienserna och vispa till en jämn smet.
- Häll i smöret och rör om lite till.
- Grädda smeten till gyllene våfflor i våffeljärnet.
- Hallongrädde: Vispa grädden till luftig konsistens. Vänd ner hallonsylt. Lägg i en spritspåse eller servera i en skål vid sidan om.
- Limesocker: blanda strösocker och rivet limeskal. Strö över de nygräddade våfflorna.
- Servera våfflorna med limesocker, hallongrädde, färska bär och örter.
REKOMMENDERAD PRODUKTER: