HILDA KIRKHOFFS FAVORITVÅFFLOR (TIDIGARE VINNARE AV HELA SVERIGES BAKAR). SERVERAS MED HALLONGRÄDDE OCH LIMESOCKER. MUMS 🙂

INGREDIENSER:

8-10 stora våfflor

  • 200 g smör, smält
  • 5 dl vatten, kallt
  • 4 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Hallongrädde 

  • 3 dl grädde
  • 1 dl hallonsylt

Limesocker 

  • 1/2 dl strösocker
  • 1 lime

Dekoration 

  • Färska bär och örter  

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Mät upp alla ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i smöret och rör om lite till.
  4. Grädda smeten till gyllene våfflor i våffeljärnet.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden till luftig konsistens. Vänd ner hallonsylt. Lägg i en spritspåse eller servera i en skål vid sidan om.
  6. Limesocker: blanda strösocker och rivet limeskal. Strö över de nygräddade våfflorna.
  7. Servera våfflorna med limesocker, hallongrädde, färska bär och örter.

REKOMMENDERAD PRODUKTER:

BELL VÅFFELJÄRN

SMOOTH MIX ELVISP