Läckra, krispiga krumkaker som serveras med smält choklad och glass. En perfekt och festlig dessert.

INGREDIENSER:

Blir cirka 25 krumkaker

  • 125 g smör
  • 125 g socker
  • 3 hela ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret och låt svalna lite.

  2. Vispa ägg och socker poröst.

  3. Blanda ner smöret i smeten.

  4. Tillsätt de uppvispade äggen växelvis med siktat mjöl och bakpulver.

  5. Ha i kardemumman i slutet.

  6. Häll lagom mängd smet i det smorda krumkakejärnet och stek dem ljusbruna.

  7. Stek de tunna och gyllene i järnet. Kakorna är färdigstekta efter några sekunder. Rulla krumkakerna direkt efter gräddning.

  8. Lägg kakorna för att svalna på ett galler tills de är helt kalla.

  9. Servera med smält choklad och glass.

Tips! Om smeten tjocknar längs vägen kan du tillsätta lite mer vatten.

Rekommenderade produkter:

CULTURE KRUMKAKEJÄRN

Publicerad 23. september, 2021 i Recept