En läskande iskall Frappuccino.

Frappuccino – som är namnet på det berömda iskaffet från Starbucks – kan du göra hemma också. Förutsättningen är att du har en bra blender som kan krossa isbitar. För att en riktig Frappuccino ska bli riktigt tjock, kall och slushy på grund av all krossad is!

Kristine, från Det søte liv, har Mocha Frappuccino som sin favorit. I äkta amerikansk stil toppas hennes Mocha Frappuccino med vispad grädde och chokladsås!

 

INGREDIENSER:

Recept för ett stort glas

  • 1 dl kall espresso
  • 2 msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk chokladsås
  • 2 dl isbitar

Garnering

  • Vispgrädde (sötad med lite vaniljsocker)
  • Chokladsås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hitta en blender (kom ihåg att den måste vara tillräckligt kraftfull för att krossa isbitar, se tips).
  2. Ta en kall espresso (vanligt starkt kaffe fungerar också bra).
  3. Tillsätt mjölk.
  4. Och sedan socker och chokladsås.
  5. Tillsätt massor av isbitar. Och kör isbitar tills de är helt krossade och iskaffet är slushy.
  6. Häll iskaffet i ett glas och garnera med en klick vispgrädde och chokladsås.

Tips!

Det blir bäst med grädde som du vispar själv till vispgrädde. Tillsätt gärna 1 tsk vaniljsocker för extra god smak. Men har du inte tid att vispa grädde själv fungerar det också bra med spraygrädde.

Du kan använda det förhållandet kaffe, socker och mjölk enligt vad du gillar bäst. De angivna mängderna ger iskaffe som är lämpligt starkt och sött.

Observera att iskaffen blir fylligare och får tjockare mjölkskum om du använder helmjölk, men det är också mycket gott att göra Frappuccino med lättmjölk eller skummjölk. På grund av den fint krossade isen blir iskaffen fortfarande tjock.

Kom ihåg att du måste använda en kraftfull blender som kan krossa isbitar till fint kross. Kristine har använt blendern Power Fuel här, som är fantastiskt stark och ändå en praktisk blendern.

Rekommenderade produkter:

POWER FUEL BLACK BLENDER

PERFORMANCE KAFFEBRYGGARE

SVART UNIFORM KAFFEKVARN

 

Publicerad 23. september, 2021 i Recept