Nötsmör är superenkelt att göra i blendern. Du behöver inte många ingredienser och du kan smaksätta efter vad du bäst gillar.

INGREDIENSER:

  • 300 g cashewnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel / kardemumma
  • Valfritt sötningsmedel (honung, socker)
  • Smaksätt med vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rosta nötterna på en bakplåt med bakplåtspapper på 200 grader i ca 8 minuter tills de är gyllene.

  2. Låt svalna.

  3. Lägg cashewnötterna i blendern.

  4. Kör på låg hastighet till att börja med för att blanda ingredienserna, innan du eventuellt ökar hastigheten. Om du använder för hög hastighet kan cashewnötterna fastna längs kannans vägg. Använd i så fall en spatel för att trycka ner ingredienserna så att knivarna kan ta tag i cashewnötterna igen. Cashewnötterna blir först malda, sedan börjar de släppa ut fettet och får en tjock konsistens, efter ett tag blir det mer flytande och till slut helt slätt.

  5. Mixa tills cashewnötterna har en krämig konsistens. Tiden varierar beroende på vilken blender du använder, men ca 5 min +/-.

  6. Tillsätt salt och ditt sötningsmedel. Blanda den väl och smaka av om mer salt / sötningsmedel behöver tillsättas.

Häll över nötsmöret i tätsluten burk för förvaring. Den håller sig fint i veckor i rumstemperatur.

Rekommenderade produkter:

POWERFUEL DIGITAL BLENDER

POWERFUEL SILVER BLENDER

 

Publicerad 26. augusti, 2021 i Recept