Nötsmör i blender
INGREDIENSER:
- 300 g cashewnötter
- 1 tsk salt
- 1 tsk kanel / kardemumma
- Valfritt sötningsmedel (honung, socker)
- Smaksätt med vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Rosta nötterna på en bakplåt med bakplåtspapper på 200 grader i ca 8 minuter tills de är gyllene.
- Låt svalna.
- Lägg cashewnötterna i blendern.
- Kör på låg hastighet till att börja med för att blanda ingredienserna, innan du eventuellt ökar hastigheten. Om du använder för hög hastighet kan cashewnötterna fastna längs kannans vägg. Använd i så fall en spatel för att trycka ner ingredienserna så att knivarna kan ta tag i cashewnötterna igen. Cashewnötterna blir först malda, sedan börjar de släppa ut fettet och får en tjock konsistens, efter ett tag blir det mer flytande och till slut helt slätt.
- Mixa tills cashewnötterna har en krämig konsistens. Tiden varierar beroende på vilken blender du använder, men ca 5 min +/-.
- Tillsätt salt och ditt sötningsmedel. Blanda den väl och smaka av om mer salt / sötningsmedel behöver tillsättas.
Häll över nötsmöret i tätsluten burk för förvaring. Den håller sig fint i veckor i rumstemperatur.
Rekommenderade produkter: