Örtemulsion i blendern
INGREDIENSER:
- Basilika 50g (En kruka)
- Vattenkrasse 30g
- Spenat 20g
- ägg 1st
- Rapsolja 100g
- Citron 1st (rivet skal och pressad)
- Vatten 2msk (Kallt)
- Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Väg upp rapsoljan och knäck ägget direkt i blendern.
- Ta ett rivjärn och riv ner bara de yttersta av citronskalet och pressa ner all
saft. - Riv sedan isär de färska örterna direkt i blendern.
- Förberedd kallt vatten i en separat bägare
- Mixa på max i 3-5 minuter tills temperaturen står på 55-60 grader.
- Ha i det kalla vattnet och låt det precis blandas i, stäng sedan av blendern för
att stoppa tillagningen. - Smaka av med salt & massa peppar.
- Avnjut ljummen direkt från blendern uppvänt med grillade primörer eller gör dagen
innan och ät med en färsk sommarsallad.
Rekommenderad produkt