PUMPASOPPA MED SMAKER FRÅN THAILAND. SNABB OCH VÄRMANDE SOPPA SOM DU ENKELT MIXAR IHOP I DIN POWERBLENDER. SERVERAS MED PUMPAKÄRNOR, FÄRSKA ÖRTER, CHILIFLAKES OCH KOKOSMJÖLK.

INGREDIENSER:

  • Ca 800 g tärnad pumpa. Du kan använda flera typer av pumpa. Butternut pumpa eller hoikaido är perfekt för denna soppa.
  • 2 potatisar
  • ½ gul lök
  • Lite olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk röd thailändsk currypasta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning, grönsaks- eller kycklingfond
  • 2,5 dl vatten
  • 3,5 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1 msk citronsaft eller limejuice

Till servering:

  • Pumpakärnor rostade i en torr panna
  • Färsk koriander eller persilja
  • Resten av kokosmjölken ca 0,5 dl.
  • Chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär bort det yttre skalet på pumpan, ta bort kärnorna och tärna. Hacka potatisen och löken grovt.

  2. Lägg pumpan och potatisen i airfryern. Häll över lite olja och stek i airfryer på 180 grader i 15 minuter. Halvvägs i programmet ska grönsakerna vändas runt, sedan lägger du på lök och vänder runt. Stek tills pumpan och potatisen är gyllene och löken är mjuk.

  3. Lägg tomatpuré, thailändsk currypasta, ingefära, buljongtärning, vatten och kokosmjölk i blendern. Mixa ihop på sopp-programmet tills den blir rykande het. Tillsätt de rostade grönsakerna och mixa på medelhastighet tills du har en krämig soppa. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och mixa ihop snabbt.

  4. Servera med valfri garnering. Till exempel rostade pumpafrön, resten av kokosmjölken, färska örter och chiliflakes.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

AIRFRYER CRISPIER

AIRFRYER CRISPIER 5.5

POWERFUEL XL BLACK

Publicerad 11. oktober, 2022 i Recept