Luftiga bullar fyllda med vaniljkräm, toppade med glasyr och massa kokos. Ljuvligt goda! 

 

INGREDIENSER

ca 30 st

  • 1 kg vetemjöl
  • 150 g socker
  • 1 pkt färsk jäst
  • 6 dl kall mjölk
  • 2 tsk kardemumma, helst kärnor du maler själv.
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör vid rumstemperatur

 

  • 1 ägg för pensling
  • 1 pkt färdig vaniljkräm
  • Cirka 300 g florsocker
  • Kokos

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg mjöl, socker, jäst, mjölk och kardemumma i bakskålen. Det är viktigt att mjölken är kall eftersom knådningen gör den varm. Du behöver inte röra jästen i mjölken eftersom maskinen knådar allt väl ihop.

  2. Knåda i 10 minuter på låg hastighet. Cirka hastighet 30 på ProBaker.
    Tillsätt smöret medan degkroken fortfarande är igång. Tillsätt salt och knåda degen i ytterligare 5 minuter tills du har en lös och elastisk deg.


  3. Täck bakskålen med plastfolie eller kökshandduk och låt degen höjas till dubbel storlek. Cirka 1 timma.

  4. Rulla ut degen på köksbänken och dela upp i 30 lika stora delar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Pressa bollarna helt plana och täck plåten med en handduk. Jäs till dubbel storlek.

  5. Förvärm ugnen till 220 grader.

  6. Gör en djup grop i varje boll och ha 1 matsked vaniljkräm i varje bulle. Slå ihop ägget lätt och pensla bullarna. Baka en plåt i taget, mitt i ugnen. Baka i 15 minuter tills de är fina och gyllene och gör ett ihåligt ljud när du knackar på dem. Låt svalna på ett galler.

  7. Tillsätt lite vatten i florsocker tills du har fått en mycket tjock glasyr. Det ska rinna långsamt från skeden. Lägg ca 1 msk glasyr på en bulle och smör runt vaniljkrämen. Lägg kokos i en djup tallrik och doppa bullen i kokosen. Fortsätt med resten av skålarna.

  8. Om du vill frysa bullarna är det en bra idé att vänta med glasyr och kokos tills de har tinats.