När du har kaffe över – gör något gott av det! Den här chokladiga frappén är både svalkande och lyxig, perfekt för varma dagar eller som en eftermiddagsbelöning. Med kallt kaffe, chokladsås och vispad grädde blir det en riktig treat – och slushmaskinen gör jobbet åt dig.

INGREDIENSER:

  • 7,5 dl kall bryggkaffe eller cold brew
  • 1 dl chokladsås
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk socker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Brygg en halv kanna/7,5 dl bryggkaffe, låt svalna till rumstemperatur och ställ sedan i kylen tills kaffet är kallt. (Om du har bryggt för mycket kaffe någon dag är detta ett perfekt sätt att använda det på).
  2. Häll kaffe, chokladsås och mjölk i slushmaskinen och välj frappe-programmet. Kör tills maskinen är klar.
  3. Vispa grädde med socker, häll upp frappén i glas och toppa med grädde och gärna lite extra chokladsås.

ICY SLUSHMASKIN

SE HUR DU GÖR HÄR:

Publicerad 15. april, 2025 i Slush