Smoothiebowl med jordgubbar, mango och krispig granola-müsli.

Smoothiebowl med topping är en bra start på dagen eller som mellanmål. Det är lätt att göra och dessutom ett bra sätt att få i sig hälsosamma näringsämnen. Du kan variera toppingen utifrån vad du gillar bäst. Prova denna supertrevliga SmoothieBowl med ett recept från Flying Culinary Circus.

INGREDIENSER:

för två personer

Smoothie

  • 150 g frysta jordgubbar
  • 150 g frysta mangotärningar
  • 1 banan
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl apelsinjuice

Crispy granola

  • 250 g havregryn
  • 25 g linfrö
  • 25 g sesamfrön
  • 25 g chiafrön
  • 25 g pumpafrön
  • 100 g mandel
  • 4 msk honung
  • 1 dl äppeljuice

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Blanda havregryn, alla fröer och grovhackade mandlar i en skål.

  3. Värm upp äppeljuice och honung så att honungen löses upp.

  4. Häll juicen och honung över fröblandningen och blanda väl tills allt är blandat.

  5. Häll blandningen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen på 150 grader i 30 min.

  6. Rör om blandningen var 10: e minut så att det blir en jämn färg över granolan.

  7. När granola är klar, låt svalna och häll i en förvaringsburk.

  8. Lägg i alla smoothieingredienser i en blender och mixa till en slät smoothie.

  9. Häll upp i 2 djupa tallrikar och strö över granolan.

TIPS!

Detta är ett superrecept för frukost, lunch eller kvällsmat. Om du bara vill dricka smoothien som du är kan du tillsätta ½ dl mer juice. Granolan är helt fantastisk till yoghurt, müsli eller bara som topping till fruktsalladen. Håller i en tätsluten burk länge.

Rekommenderade produkter:

POWERFUEL DIGITAL BLENDER

XPLODE BOOST BLENDER