Smoothiebowl med jordgubbar, mango och krispig granola-müsli.
Smoothiebowl med topping är en bra start på dagen eller som mellanmål. Det är lätt att göra och dessutom ett bra sätt att få i sig hälsosamma näringsämnen. Du kan variera toppingen utifrån vad du gillar bäst. Prova denna supertrevliga SmoothieBowl med ett recept från Flying Culinary Circus.
INGREDIENSER:
för två personer
Smoothie
150 g frysta jordgubbar
150 g frysta mangotärningar
1 banan
1 dl grekisk yoghurt
2 dl apelsinjuice
Crispy granola
250 g havregryn
25 g linfrö
25 g sesamfrön
25 g chiafrön
25 g pumpafrön
100 g mandel
4 msk honung
1 dl äppeljuice
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda havregryn, alla fröer och grovhackade mandlar i en skål.
Värm upp äppeljuice och honung så att honungen löses upp.
Häll juicen och honung över fröblandningen och blanda väl tills allt är blandat.
Häll blandningen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen på 150 grader i 30 min.
Rör om blandningen var 10: e minut så att det blir en jämn färg över granolan.
När granola är klar, låt svalna och häll i en förvaringsburk.
Lägg i alla smoothieingredienser i en blender och mixa till en slät smoothie.
Häll upp i 2 djupa tallrikar och strö över granolan.
TIPS!
Detta är ett superrecept för frukost, lunch eller kvällsmat. Om du bara vill dricka smoothien som du är kan du tillsätta ½ dl mer juice. Granolan är helt fantastisk till yoghurt, müsli eller bara som topping till fruktsalladen. Håller i en tätsluten burk länge.