LÄTT ATT GÖRA OCH UNDERBAR LUNCH ELLER MIDDAG. VÅFFELJÄRNET KAN ANVÄNDAS TILL MER ÄN SÖTA VÅFFLOR.
SÖTPOTATISVÅFFLOR
INGREDIENSER
För 2 stora våfflor / 2 portioner
- 2 medelstora sötpotatisar
- 2 vårlökar
- 4 ägg
- 1 tsk kryddor, t ex pasta rossa kryddblandning
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk salt
- 150 g fetaost
- Lite smör till stekning
Exempel på supergod topping:
– Stekta ägg eller pocherade ägg
– Skivad avokado
– Bacon eller kikärter stekt i olja och kryddor
– Strimlad vårlök, gräslök eller rödlök
– Flingsalt och nymalen svartpeppar
– Fetaost eller lite ädelost
– Extra pasta rossa krydda, persilja eller koriander.
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och riv sötpotatisen och skär vårlöken i strimlor. Lägg sötpotatisen och vårlöken i en stor ugnsform. Rör ner äggen tillsammans med kryddorna. Smula över fetaosten och vänd ner.
- Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör. Lägg hälften av smeten i järnet. Smeten är inte särskilt flytande så använd en sked för att lägga smeten i hela järnet så det blir ett jämnt lager med sötpotatisen. Stek tills potatisen är mjuk och våfflan är gyllene och krispig.
- Medan våfflorna steker kan du förbereda toppingen. Lägg våfflorna direkt på tallrikar och toppa med läcker valfri topping, servera direkt.
REKOMMENDERADE VÅFFELJÄRN