VÅRIG OCH SUPERGOD SPARRISSOPPA AV ANNA OTTOSSON! RECEPTET ÄR VEGANSKT MEN ÖNSKAR DU KRÄMIGARE KONSISTENS KAN DU LÄGGA I 2 DL GRÄDDE ALTERNATIVT HAVREGRÄDDE.
SPARRISSOPPA
INGREDIENSER:
- 1 rejäl bunt Sparris
- 1 stor lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1L vatten
- 1-2 msk grönsaksfond
- Salt
- 1,5 dl vitt vin
GÖR SÅ HÄR:
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull.
- Bryt av sparrisarna och ta ändarna och fräs dom tillsammans med löken.
- Spara resten av sparrisen till garnering.
- Häll på vatten och låt koka upp tillsammans med vin, buljong och lite salt.
- Låt koka upp i ca 10 minuter för god smak.
- Mixa sen i Powerblendern till en slät härlig konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera i skålar och toppa med sparrisknopparna.
Tips! Om det blir soppa över och du vill äta dagen efter till lunch kan du värma upp soppan direkt i Powerblendern på sopprogrammet då behöver du inte ens använda spisen.
REKOMMENDERADE PRODUKTER