Spökbrownies
Servera en skrämmande god brownie på årets läskigaste dag. Denna kaka kommer garanterat gå hem hos både stora och små.
INGREDIENSER:
Brownies:
- 120 g choklad, grovhackad
- 185 g smör
- 30 g kakao
- 200 g socker
- 100 g farinsocker
- 3 stora ägg i rumstemperatur
- 2 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker med äkta vanilj
- 100 g vetemjöl
- 1 nypa salt
- 170 g chokladdroppar eller grovhackad choklad
- 70 g valnötter
Färskostkräm spöken:
- 100 g smör i rumstemperatur
- 1 tsk vaniljpasta eller vaniljsocker med äkta vanilj
- 2 msk apelsinjuice
- 70-100 g florsocker
- 200 g naturlig färskost
Dekorationer:
- 100 g mörk choklad
- Förvärm ugnen till 175 grader över- och under värme.
- Smält smöret och ta av från värmen. Lägg i chokladen och låt stå en minut eller två. Rör tills chokladen har smält. Vispa i kakao och socker. Vispa i ett ägg i taget och rör till sist ner vanilj, salt och mjöl. Hacka valnötterna grovt och vänd ner med chokladdropparna.
- Häll i en liten smord stekpanna och grädda mitt i ugnen i 30-35 min. Kakan ska inte vara helt genomstekt. Testa med en sticka eller tandpetare. Det ska finnas några fuktiga smulor på pinnen när det är klart.
- Kyl helt innan du applicerar färskosten, annars smälter krämen.
- Vispa smör, vanilj, apelsinjuice och 70 g florsocker till en fluffig kräm. Vispa till sist i färskosten. Om du vill ha en sötare kräm kan du vispa i lite mer florsocker.
- Lägg färskosten i en spritspåse med en rund spets och spritsa spöken på brownien. Börja med att göra en liten rund kropp och avsluta med en spets som en svans. Det kan vara värt att öva lite på en tallrik innan du dekorerar brownien. Om krämen är för tjock kan du tillsätta mer apelsinjuice.
- Smält choklad över ett vattenbad och lägg i en liten sprutpåse eller gör en matpappersgrädde. Spraya små chockade munnar på spöken och använd chokladen eller färdiga strösselögon.
Rekommenderade produkter: