Gör krispiga och tunna krumkaker. Krumkaker är en av de största favoriterna bland julkakor i Norge men är också en populär kaka till kaffet året runt.

INGREDIENSER:

  • 4 ägg
  • 250 g socker
  • 250 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • 250 g potatismjöl
  • 2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Smält smöret och svalna lite.
  3. Blanda ner smöret i äggblandningen.
  4. Sikta i mjöl och potatismjöl och blanda smöret i äggblandningen växelvis.
  5. Rör i vattnet (för extra smak kan man tillsätta lite konjak)
  6. Låt smeten svälla i kylen i minst 20 minuter.
  7. Värm upp järnet.
  8. Grädda krumkakerna tunna och gyllene, krumkakerna behöver bara gräddas några sekunder.
  9. Rulla kakorna omedelbart efter gräddning.
  10. Kyl kakorna på ett galler tills de är helt kalla.

Rekommenderad produkt

CULTURE KRUMKAKEJÄRN

 

 

Publicerad 27. september, 2021 i Recept