Recept på Sticky blomkål i airfryer
Krispiga små buketter av blomkål, täckta av en sötsyrlig asiatisk sås med mycket smak från ingefära och vitlök. Tack vare airfryern är detta en snabb vardagsrätt som mättar hela familjen.
Krispiga små buketter av blomkål, täckta av en sötsyrlig asiatisk sås med mycket smak från ingefära och vitlök. Tack vare airfryern är detta en snabb vardagsrätt som mättar hela familjen.
INGREDIENSER:
Blomkål:
Sötsur sås:
Sesamfrö, vårlök och färsk koriander till servering
GÖR SÅ HÄR:
Blomkål:
Skär blomkålen i små buketter och stjälken i ca. ½ cm tjocka skivor.
Lägg panko i en skål och vispa ihop äggen lätt i en annan skål. Doppa blomkålen i äggen, låt dem rinna av lite innan du vänder dem i pankon. Lägg dem i airfryerns korg, strö över salt och peppar och grädda i 15 minuter i 180 grader. Vänd dem halvvägs genom tillagningstiden när airfryern piper och säger ”vänd”.
Sötsur sås:
Lägg sås, honung, soja, risvinäger, olja, ingefära i en liten kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna. Värm på medelvärme tills de är väl blandade. Rör ihop vattnet och majsstärkelsen i en liten skål och rör ner i den varma såsen.
Värm såsen på medelvärme tills den har tjocknat och bubblat ett par gånger, ca. 2-3 minuter.
Tillsätt blomkålen i såsen precis innan servering, och servera med nykokt ris, färsk koriander, strimlad vårlök och sesamfrön.
Smaklig måltid! 🙂
REKOMMENDERAD PRODUKT: