Lättlagad och god lunch eller middag som passar perfekt efter skolan eller arbetet.
Toast med fetaostkräm och tomater
INGREDIENSER:
Ugnsrostade tomater
- 500 g körsbärstomater
- 2 vitlöksklyftor
- 4 kvistar färsk timjan
- 1-2 kvistar färsk basilika
- 1 dl olivolja
- Nymalen svartpeppar
- Lite salt
Fetaostkräm
- 400 g fetaost
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl kallt vatten
- Nymalen peppar
Toast
- Brödskivor
- Olivolja
- Ost Jarlsberg
- Färsk basilika eller bladpersilja
GÖR SÅ HÄR:
Ugnsrostade tomater:
- Förvärm ugnen till 190 grader – över; och undervärme.
- Lägg tomater i en liten ugnsform. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor och täck tomaterna med hela kvistar med örter, olivolja, salt och peppar.
- Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 minuter tills tomaterna är mjuka och karamelliserade.
Fetaostkräm:
- Lägg fetaost, olja, vatten och peppar i den lilla minihackaren som följer med stavmixern och mixa tills du har en slät och fluffig kräm.
Toast:
- Lägg lite olivolja på brödskivorna, lägg ost och örter på hälften och lägg de andra skivorna ovanpå. Ha lite olivolja på utsidan. (Detta är för smak, och inte för att inte hindra dem från att fastna i järnet – så det kan uteslutas.) Tillsätt de dubbla skivorna och stek tills de är gyllene och osten smält. Skär skivorna på mitten och servera direkt.
Lägg fetaostkrämen på tallrikar och toppa med heta tomater och servera med nybakade toast. Strö över lite extra örter och svartpeppar.
Rekommenderade produkter: