Tomatsoppa med röd currypasta
INGREDIENSER:
- 1 burk konserverade tomater
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 medelstark röd chili (smaka av innan hur stark den är)
- 1 burk kokosmjölk
- 700 g morötter
- Neutral olja
- 5 – 6 tsk röd currypasta
- 5 dl buljong eller fond
- 1 tsk socker
- 1/2 lime
Smaka av med
- Peppar
- Salt
- Basilika
GÖR SÅ HÄR:
- Skala morötter, vitlök och lime. Ta bort fröna ur chilin, vill du ha extra stark smak kan du ha dom kvar.
- Häll ingredienserna i blendern.
- Sätt på sopp-programmet.
- Använd tampern för att trycka ner stora bitar i början av mixningen.
- Låt blendern köra tills programmet stannar.
- Smaksätt med salt och peppar och servera varm soppa direkt från kannan.
- Servera med färsk basilika och gärna med mozzarellaost.
Rekommenderad produkt: