Belgiska våfflor
INGREDIENSER:
- 250 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 äggulor
- 4 äggvitor
- 80 g smör
- 30 g färsk jäst
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl vatten
- 60 g socker
- 1 vaniljstång
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda mjöl, salt, smält smör, mjölk och vatten. Rör sedan ner äggulor, jäst, socker och vaniljstång.
- Vispa äggvitorna ordentligt vitt och fluffigt och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
- Låt smeten stå en timme innan du steker våfflorna i ett belgiskt våffeljärn.
- Smörj järnet med smält smör innan du häller smeten i järnet.
- Grädda tills de är gyllene och krispiga. Servera med vispad grädde, granatäpple och omrörda jordgubbar.
Rekommenderad produkt: