Börja dagen med en näringsrik och läcker frukostvåffla.
Recept är av Vilde Nistad Strandos från det norska kocklandslaget
INGREDIENSER:
Våffelrecept:
I detta recept har vi använt vårt enkla grundvåffelrecept som du kan hitta här.
Topping:
Naturell yoghurt
Blåbär
Hallon
Pumpakärnor – hackade och rostade i torr panna
Honung
GÖR SÅ HÄR:
Gör våffelsmet enligt receptet och grädda så många du orkar äta eller vill servera till frukost. Tips! Visste du att våffelsmeten håller sig i kylen i flera dagar? Smeten eller de färdiga våfflorna kan också frysas.
Hacka och rosta pumpafröna snabbt i en torr panna, strö över önskad mängd.
Ta den topping du gillar till frukost. I det här receptet breder vi naturell yoghurt på våfflan och toppar med blåbär, hallon, hackade pumpakärnor och lite honung. Anpassa mängden efter eget tycke.