Byt ut brödskivan mot grova våfflor. Ett bra alternativ till frukost, lunch och middag.

Bild från frukt.no

INGREDIENSER:

  • 1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk flytande margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa äggen.
  2. Vispa försiktigt ner de torra ingredienserna.
  3. Stek i våffeljärnet.
  4. Ät och njut! 🙂

Tips!

Om du får klumpar i smeten, ha mer av det torra, så det blir en tjock smet. Detta gör det lättare att röra ut klumparna.

Om smeten får stå en stund sväller den och tjocknar. Späd med mer mjölk, vatten till önskad tjocklek.

Om du använder en blender till smeten, börja med havregryn och mixa tills det blir fint havremjöl, tillsätt sedan de vätskebaserade ingredienserna i smeten, mixa och häll i resten av det torra.

Rekommenderade produkter:

BELL VÅFFELJÄRN