Sunda och goda havrevåfflor. Passar utmärkt som ersättning till bröd, frukost, lunch och kvällsmat.
Havrevåfflor
INGREDIENSER
10- 12 st
- Havregryn 4 dl
- Vetemjöl 1 dl
- Bakpulver 2 tsk
- Kardemumma 1-2 tsk
- Mjölk 5 dl
- Ägg 2 st
- Flytande margarin eller olja 4-5 msk
- Tillsätt lite honung om du vill ha en
sötare smak.
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa havregryn till havremjöl i din blender.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och ev honung.
- Rör i mjölken och rör om tills den blir en klumpfri blandning.
- Blanda i vispat ägg och margarin eller olja.
- Låt smeten stå och svälla i minst 15 minuter innan du steker våfflorna.