Recept på en härlig lunchvåffla med avokado, stekt ägg och bacon.

Receptet på lunchvåfflan är från Martine Espeland, De Norske Kokkelandslagene.

INGREDIENSER:

Våffelrecept:

I denna lunchvåfflan har vi använt vårt enkla grundvåffelrecept som du kan hitta här.

Ingredienser topping:

  • Spenat – mängd efter önskemål
  • 1 halv avokado
  • 2 stekta ägg
  • Bacon – mängd efter önskemål
  • Lite flingsalt
  • Lite olja
  • Lite kimchi sesamfrön

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Gör våffelsmet enligt receptet och grädda så många du orkar äta eller servera till frukost.
  2. Stek ägg och bacon efter önskemål. Skär en halv avokado i tunna bitar. Börja med sköljd spenat i botten som du kan smaksätta med lite olivolja och flingsalt.
  3. Lägg sedan avokadon över spenaten och toppa med stekt ägg och bacon. Krydda med lite flingsalt och sesamfrön med kimchismak.

Tips! Visste du att våffelsmeten håller sig i kylen i flera dagar? Variera med olika toppings och njut av lunch flera dagar. Smeten eller de färdiga våfflorna kan också frysas.

Smaklig måltid! ☺