Pizza-omelett våfflor är snabba att göra och är fulla av smak! En utmärkt maträtt när du plötsligt längtar efter pizza.
Ingredienser
Cirka 3 pizzor
6 ägg
0,5 dl havredryck eller annan mjölk
0,5 dl havremjöl
3 tsk torkad oregano
Salt
1/2 lök
1/2 paprika
1 dl gröna oliven
Topping:
Tomatpuré
Färsk basilika
Parmesan
Värm upp våffeljärnet till nivå 6. Knäck äggen i en skål, tillsätt mjölk och vetemjöl, oregano och salt. Rör om tills du får en jämn smet.
Hacka lök och paprika i små bitar och häll sedan ner i smeten.
Dela oliverna och lägg dem på en tallrik. Häll smeten i järnet (fyll ej hela vägen upp då den kommer att svälla under tillagning). Lägg på några skivor med oliver och stäng sedan igen järnet. Stek i några minuter tills våfflan har uppnått önskad färg. Lägg våfflan på en tallrik och täck med aluminiumfolie för att hålla varmen. Stek resten av smeten enligt samma procedur.
Bre över tomatpuré på våfflorna, strö över riven parmesan och färsk basilika. Prova gärna andra toppningar, som till exempel svamp och pesto.
Rekommenderad produkt