Gör nyttiga och goda rödbetsvåfflor till lunch.

Dessa nyttiga och goda rödbetsvåfflor kommer att ge din lunch en spännande twist! Med sin naturliga sötma och saftighet är rödbetan den perfekta ingrediensen för att skapa en unik lunchupplevelse.

INGREDIENSER:

Cirka 7 st

  • 2 medelstora rödbetor, färdigkokta
    eller bakade i ugnen/airfryern
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • 2 matskedar honung
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk farinsocker
  • 3 1/2-4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och skär rödbetorna i bitar och lägg i en blender.
  2. Lägg ägg, smält smör, honung och mjölk i blendern och mixa till en slät smet.
  3. Häll i den torra blandningen och mixa till en klumpfri smet. Kör inte för länge, då kan våfflorna bli sega. Mängden mjöl kan variera något beroende på storleken på rödbetorna. Börja med 3 ⅓ dl vetemjöl och tillsätt mer om smeten blir för tunn.
  4. Låt våffelsmeten stå i ca 10-15 minuter.
  5. Grädda på ganska hög värme i våffeljärnet.

TIPS! Smörj järnet innan du steker när du steker våfflorna.

Servera med önskad topping, till exempel naturell yoghurt och bär som i videon nedan.

Se video på hur du gör

Använda produkter i detta recept

POWERFUEL XL BLACK

JOY VÅFFELJÄRN

DOUBLE JOY VÅFFELJÄRN