Njut av en läcker krispig våffelpizza till frukost!

Bild och recept: Marie Munk

INGREDIENSER:

  • 1 tsk smör
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 2 färdigköpta pizzadegar (eller gör dem själv genom att blanda 2 dl vatten, 4 dl mjöl, 2 tsk salt och 2 tsk bakpulver tillsammans till en deg)
  • 100 g riven ost, cheddar eller emmentaler
  • 100 g skinka, skuren i 8 tunna skivor
  • Salt och peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm upp våffeljärnet till medelhög värme.
  2. Dela pizzadegen i åtta lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 1/2 cm tjocka.
  3. Hetta upp olivolja i en panna på medelvärme. Rör ihop äggen och häll i pannan. Rör långsamt tills de börjar stelna; smaka av med salt och peppar. Fortsätt steka tills äggen tjocknar till äggröra, ca. 3-5 minuter.
  4. Sedan ska våfflorna monteras ihop. Ta fyra degbottnar. Toppa dem med ost, skinka och ägg. Smörj våffeljärnet med smör och lägg bottnarna med fyllning på våffeljärnet och avsluta med ytterligare en botten ovanpå. Grädda dem i våffeljärnet i ca 5 minuter.

Se video på hur du gör

Produkter använda i receptet

TRADITION DOUBLE VÅFFELJÄRN