Sunda, goda våfflor med en härlig grön färg från spenaten.

Spenatvåfflor kan ersätta bröd. Det är hälsosamt och gott, samtidigt som det är ett bra sätt att få spenat. Spenaten ger en fin färg och ju mer du har i smeten desto grönare blir våfflorna. Gör våffelsmetendirekt i blendern så har du våffelsmeten klar på nolltid.

Observera att när du använder havregryn i våffelsmeten blir smeten gradvis väldigt tjock. Om du förvarar den över natten i blenderkannan är det därför en bra idé att röra med en slev i blendern först, för att undvika att det blir för tung för motorn.

INGREDIENSER:

  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 70 g smält smör
  • 2 dl havregryn (kan ersättas med råg)
  • 2 dl siktat mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 120 g spenat eller grönkål (kan också använda fryst)
  • 1 banan

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll alla ingredienser i blendern i den ordningen som ingredienserna står i receptet.
  2. Kör i blendern tills smeten är helt slät.
  3. Låt smeten svälla i ca. 15 min.
  4. Förvärm våffeljärnet
  5. Häll våffelsmeten i järnet.
  6. Stek.
  7. Ät 🙂

Om du inte använder en blender kan du finhacka spenaten eller använda en stavmixer.

Rekommenderade produkter:

POWERFUEL SILVER BLENDER

TRADITION DOUBLE S VÅFFELJÄRN