Våffelcookies med choklad och riven apelsin.

INGREDIENSER

10-12 cookies

  • 2 äggvitor
  • 4 msk smält smör
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl kokossocker eller annat sötningsmedel
  • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 0,5 dl havregryn eller annan mjölk
  • 1 tsk rivet apelsinskal

Chokladglasyr

  • 80 g rå choklad eller mörk choklad
  • 2 msk rivet apelsinskal

GÖR SÅ HÄR:

Värm våffeljärnet till hög temperatur

  1. Separera äggvitor från äggula och häll i smält smör tillsammans med äggvitorna.
  2. Rör om snabbt.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop.
  4. Tillsätt mjölken.
  5. Rör i rivet apelsinskal.
  6. Smörj våffeljärnet med 1 msk smör, häll i smeten och stek (ca 3 min)
  7. Ta bort kakorna från strykjärnet och svalna på ett stativ så att de blir hårda. Stek all smeten på detta sätt.
  8. När kakorna har svalnat gör du chokladglasyren.

Chokladglasyr

  1. Smält choklad i ett vattenbad.
  2. Doppa kakan i smält choklad och strö över rivet apelsinskal.
  3. Förvara kakorna i en lufttät låda i kylen.

Observera! Ju mer socker du har i smeten och desto längre du steker kakorna, desto krispigare blir resultatet.

 

REKOMMENDERADE VÅFFELJÄRN

BELL VÅFFELJÄRN