Våffelcookies med choklad och riven apelsin.
Våffelcookies
INGREDIENSER
10-12 cookies
- 2 äggvitor
- 4 msk smält smör
- 1 dl rismjöl
- 1 dl kokossocker eller annat sötningsmedel
- 1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
- 0,5 dl havregryn eller annan mjölk
- 1 tsk rivet apelsinskal
Chokladglasyr
- 80 g rå choklad eller mörk choklad
- 2 msk rivet apelsinskal
GÖR SÅ HÄR:
Värm våffeljärnet till hög temperatur
- Separera äggvitor från äggula och häll i smält smör tillsammans med äggvitorna.
- Rör om snabbt.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop.
- Tillsätt mjölken.
- Rör i rivet apelsinskal.
- Smörj våffeljärnet med 1 msk smör, häll i smeten och stek (ca 3 min)
- Ta bort kakorna från strykjärnet och svalna på ett stativ så att de blir hårda. Stek all smeten på detta sätt.
- När kakorna har svalnat gör du chokladglasyren.
Chokladglasyr
- Smält choklad i ett vattenbad.
- Doppa kakan i smält choklad och strö över rivet apelsinskal.
- Förvara kakorna i en lufttät låda i kylen.
Observera! Ju mer socker du har i smeten och desto längre du steker kakorna, desto krispigare blir resultatet.