Våffeltårta
INGREDIENSER:
Våffelsmet
3-4 våfflor
- 6 ägg
- 2 dl kokosmjölk
- 5 msk kokosolja eller annan olja
- 5 msk honung
- 1 dl kokosmjöl eller annan mjölsort
- 1 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
Kokosgrädde
- 300 g kokosgrädde (20-30% fett)
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 krm vaniljpulver
- 15-20 g florsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Förbered kokosgrädden, se nedan.
- Vispa ägg, kokosmjölk, olja och honung till en fluffig / luftig smet.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
- Tillsätt vätskan i de torra ingredienserna och blanda ihop försiktigt.
- Värm våffeljärnet till nivå 6.
- Pensla lite olja på våffeljärnet. Häll våffelsmeten i våffeljärnet och stek i ca 2 minuter.
- Lägg våfflorna på ett galler och stek resten på samma sätt.
Kokosgrädde
Gör kokosgrädden som du ska använda mellan lagren och ovanpå tårtan.
- Ställ kokosgrädden i kylen och låt stå minst 4 timmar, helst längre. Om du använder en kokosgrädde med 20% fett så använd endast det tjocka översta lagret och inte vätskan.
- Tillsätt alla ingredienser i en skål och vispa fluffigt, vispa gärna de sista varven för hand för att få den perfekt.
- Har den börjat bli grynig är den vispad för mycket. Låt grädden stå övertäckt i kylen tills den ska används.
När alla våfflorna är stekta, bygg en tårta med koksgrädde och banan mellan varje lager. Bred ett lager koksgrädde ovanpå och toppa det hela med bär och riven choklad.
Rekommenderade produkter: