Frasiga våfflor serveras med varma äpplen och salt karamell. Det blir inte mycket bättre än så.
Våfflor med karamelliserade äpplen
INGREDIENSER
Karamelläpplen:
- 3 äpplen, helst en fast och syrlig sort
- 200 g socker
- 0,5 dl vatten
- 1,5 dl grädde
- 50 g osaltat smör
- 0,5 tsk salt
Våfflor:
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm upp och koka på medium värme utan att röra om tills du har en gyllene karamell. Sänk värmen och häll försiktigt i grädden. Rör om väl och rör slutligen i smöret och saltet.
- Skär äpplen i båtar och koka i karamellen tills de blir mjuka.
- Stek våfflor och servera med karamelläpplen och vaniljglass eller grädde.
REKOMMENDERADE PRODUKTER: