Frasiga våfflor serveras med varma äpplen och salt karamell. Det blir inte mycket bättre än så.

INGREDIENSER

Karamelläpplen:

  • 3 äpplen, helst en fast och syrlig sort
  • 200 g socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g osaltat smör
  • 0,5 tsk salt

Våfflor:

Recept hittar du här

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm upp och koka på medium värme utan att röra om tills du har en gyllene karamell. Sänk värmen och häll försiktigt i grädden. Rör om väl och rör slutligen i smöret och saltet.
  2. Skär äpplen i båtar och koka i karamellen tills de blir mjuka.
  3. Stek våfflor och servera med karamelläpplen och vaniljglass eller grädde.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

1,5 L Kastrull Produre Pro

BELL VÅFFELJÄRN