Caroline Berg Eriksens våffelrecept på våfflor med lite kolhydrater.

INGREDIENSER:

  • 400 gram mandel (helst färdigskalad)
  • 50 gram smör
  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 msk sukrin
  • Kanel och vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Häll mandlarna i blendern och mixa tills det blir mandelmjöl.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda mandelmjölet med smöret och tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Smaka av med både kanel (eventuellt kardemumma) och sukrin.
  5. Smeten kan snabbt kännas lite tjock, rekommendation är att du tillsätter vatten om du vill ha den tunnare. Jag använde nog ca. 1 1/2 dl. tillsammans.
  6. Låt smeten stå i 10-15 minuter innan du använder den så att den sväller.
  7. Grädda i våffeljärnet.

Om du har en kraftfull blender kan du göra hela smeten i blendern.

Rekommenderade produkter

BELL VÅFFELJÄRN

POWERFUEL BLACK BLENDER