Dessa härliga våfflor kan du äta med gott samvete! De är naturligt rika på protein tack vare keso, ägg och havregryn. De är även fiberrika med grovt mjöl och havregryn. Morötterna gör våfflorna extra saftiga.

INGREDIENSER:

Cirka 10 våfflor

  • 350 g keso
  • 4 ägg
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk socker
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grovt vetemjöl, finsiktat
  • 1 tesked bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 2 dl fint rivna morötter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg keso, ägg och havregryn i en matberedare, mixer eller behållaren för stavmixer, och mixa till en slät och tjock smet.
  2. Häll smeten i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en klumpfri våffelsmet. Låt svälla i 20 minuter eller mer.
  3. Värm våffeljärnet och smält smör i järnet. Häll smet i järnet med den medföljande skopan för att få rätt mängd. Grädda gyllene våfflor och lägg dem på ett galler.
  4. Servera varma med dina favorittillbehör!

Rekommenderat våffeljärn

GRAND DOUBLE VÅFFELJÄRN