Här hittar du vanliga frågor och svar om ProBaker
PROBLEM
Skålen är lös när den är monterad.
MÖJLIG ORSAK
- Gummiring saknas på skålens botten.
- Skålen fäster inte ordentligt.
- Fett eller vatten mellan skålen och basen.
LÖSNING
- Sätt tillbaka gummiringen.
- Vrid skålen medurs tills den inte längre kan roteras.
- Rengör gummiringen enligt beskrivningen i ”Rengöringsinstruktioner”.
PROBLEM
Skålen är svår att fästa.
MÖJLIG ORSAK
Smuts mellan basen och skålen.
LÖSNING
Rengör gummiringen enligt beskrivningen i ”Rengöringsinstruktioner” och rengör maskinens bas med en fuktig trasa.
PROBLEM
Maskinen stannar under knådning.
MÖJLIG ORSAK
- För tung belastning (Probaker mäter kontinuerligt hur tungt maskinen är och bryter strömmen när lasten blir för hög).
- Motorn är överhettad (Motorn är utrustad med ett värmeskyddssystem som stänger av strömmen om motortemperaturen blir för hög).
LÖSNING
- Ställ in hastigheten på 0
- Minska degmotståndet genom att antingen:
a. Tillsätt vätska
b. Ta bort en del av degen
c. Knåda med lägre hastighet - Koppla ur och låt maskinen svalna i 30 minuter innan du startar om den.
PROBLEM
Vispen träffar botten av skålen.
MÖJLIG ORSAK
Inte tillräckligt med innehåll i skålen (Ballongvisparna är utformade så att höjden automatiskt justeras till skålens innehåll. Detta innebär att visparna kan röra botten om det finns mycket lite innehåll i skålen).
LÖSNING
Tillsätt mer innehåll.
PROBLEM
Maskinen startar inte.
MÖJLIG ORSAK
- På / av-omkopplaren bredvid strömintaget är i av-läge (O).
- Nätsladden är inte korrekt ansluten.
- Huvudet är inte ordentligt stängt.
- Motorn är överhettad.
LÖSNING
- Ställ omkopplaren i på-läge (I).
- Se till att kontakten är helt isatt.
- Stäng huvudet tills det låses ordentligt på plats.
- Probaker minskar effekten när motortemperaturen blir för hög. Koppla ur och låt maskinen svalna i minst 30 minuter.